2005年11月17日

是日笑話

「胭脂水粉」裡邊,熨了個二十年代髮型的主角讀報得知,化粧品來路貨「添美麗」原來過度使用化學用品製造,水銀成份過高,在美國全面禁售,與今天的豆鼓鯪魚被發現含過高孔雀石綠既過程係一樣既。而商天娥坐監個頭都電得咁靚。 好心d監製唔好咁馬虎啦…

4 則留言:

Eric 'Spanner' 說...

車,清裝技擊電視劇《佛山贊師父》對白都出現大量現代公文用字,同埋「好浪漫」三粒字啦,又一樣咁出街!

不過,今年經典,莫過於《西廂奇緣》o既唐風西洋油畫,以及廣州話毛筆字書信。

Kyushu 說...

抱歉打擾, 不知何故小弟的blog 未能顯示新post, 未知misslee 有否遇到同樣情況?

MissLee 說...

Kyushu,

你兩個18號的post我都看到,會不會是blogger的機件故障呢﹖blogger.com十分不穩定。我從前甚至試過整個blog消失了,等一會便沒有事。除非你最近改動過setting, 應該沒有問題的。

Kyushu 說...

謝misslee, 相信回覆正常了。

沒甚時間到訪, 還要一來就打擾, 請見諒。